Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!



Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ

Οι καθημερινές εξελίξεις στο προσφυγικο, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που επικυρώνουν τον εγκλωβισμό σε πρώτη φάση των 50.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα και προβάλλονται ως δήθεν επιτυχία από την κυβέρνηση, δεν λύνουν, αντίθετα διογκώνουν το πρόβλημα. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται για να συσκοτιστούν οι εξελίξεις στο άλλο μέτωπο, αυτό της ‘’διαπραγμάτευσης’’ και των αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Είναι καθαρό, πως όλα τα ζητήματα, έχουν κοινό παρονομαστή, κοινό ένοχο και αυτός είναι το σύστημα που ζούμε, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Για αυτωνών τα συμφέροντα γίνονται οι πόλεμοι που ξεριζώνουν εκατομμύρια δυστυχισμένους από τις πατρίδες τους, για αυτωνών τα συμφέροντα ετοιμάζει η κυβέρνηση μαζί με τους «δανειστές» τα νέα χαράτσια, την μόνιμη φτώχεια για μας.  Ο στόχος είναι ένας και για όλους αυτούς κοινός, να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ο στόχος ο δικός μας είναι επίσης κοινός, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας. 

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση την συμφωνία που έχει συναποφασίσει με την τρόικα.  Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει  νέες απαλλαγές του κράτους και των εργοδοτών από τα ασφαλιστικά ‘’βάρη’’, νέες αυξήσεις στις εισφορές -νέες μειώσεις στις συντάξεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους, νέα φοροεπιδρομή ενώ ακολουθούν κι άλλα .  Δεν ‘’τσιμπάμε’’ στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πιθανότητα ελάφρυνσης του κρατικού χρέους, αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το νέο φορολογικό και όσα ακόμη προσπαθήσουν να φέρουν στη βουλή. Ελάφρυνση του κρατικού χρέους είτε με μείωση του, είτε με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, σημαίνει νέα μέτρα για πρόσθετα βάρη στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Σημαίνει να πληρώνουμε εμείς για να αυγατίζουν τα κέρδη τους αυτοί. Θυμόμαστε όλοι, ποιος τελικά πλήρωσε το μεγάλο ‘’κούρεμα’’ με το PSI του 2012. Το πληρώσαμε όλοι εμείς οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, , αυτοί που παράγουμε όλο τον πλούτο και μας τον κλέβουν. Συνεχίζουμε ταξικά, μαχητικά, για να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκτωνόσει τις διαθέσεις για κλιμάκωση των αγώνων, που στηρίζεται από τα αστικά κόμματα και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Η Λαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας-Ρέντη, καλούμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια τους. Οργανώνουμε την πάλη μας σε ταξική κατεύθυνση, συμπορευόμαστε με το Π.Α.ΜΕ. Η μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη, τα μεγάλα μπλόκα και συλλαλητήρια των αγροτών, δείχνουν τον δρόμο, ήδη καθυστέρησαν κάποιους μήνες την κατάθεση του νομοσχεδίου. Δίνουμε την μάχη για να μην φτάσει το αντιλαϊκό νομοσχέδιο στην βουλή. Προετοιμαζόμαστε και οργανώνουμε μαζική μαχητική 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση και το φέρει στη βουλή. Δεν πάμε βήμα πίσω από αυτά που μας ανήκουν, από αυτά που δικαιούμαστε. 

logo-laiki-epitropi-simple.pngΣτηρίζουμε τον αγώνα που κάνουν οι άνεργοι της Πάτρας με μπροστάρη την Δημοτική αρχή και παλεύουμε μαζί τους για ουσιαστική προστασία των ανέργων. Τους υποδεχόμαστε στις 10 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα